Kundaliniyoga

Kundaliniyoga kommer från Indien och introducerades under slutet på 60-talet i västvärlden. Kundaliniyoga kallas även medvetenhetens yoga. Det är en vardagsnära yogaform och en gammal visdom som passar den moderna människan och hjälper oss att hitta kraft och balans inom oss själva. Kundaliniyoga hjälper oss att släppa gamla rädslor, att utvecklas, all leva i nuet och ha tillit till att livet vill oss väl. Kundaliniyoga är lättillgängligt och alla kan utföra den oavsett förutsättningar. Yoga handlar inte om prestation utan om att möta dig själv precis som du är här och nu. Att du är precis som du ska vara.

Kundaliniyoga består av olika asanas (rörelser och positioner), pranayama (andningstekniker), mudras (hand- och fingerpositioner) och mantran som i olika kombinationer utgör kriyas (yogapass) som påverkar kropp och själ. Du stärker tex nervsystemet, påverkar hormonbalansen, motverkar stress, påverkar dina muskler och din energibalans. Du tränar på att vara närvarande i nuet (mindfullness). Yoga gör dig lyhörd för din kropp och när kroppen är stilla stillas också vårt sinne. På så sätt kan du skapa bestående förändringar i kropp, sinne och själ. Du kan använda yogans konkreta verktyg i vardagen för att hantera de utmaningar som uppstår.

Det viktigaste i Kundaliniyoga är erfarenhet. För att förstå yogans effekter måste du uppleva den. Du behöver inte vara vig, spirituell, fysiskt vältränad eller ha utövat yoga förut. Alla är välkomna!