Om

Mitt namn är Maria Piema och jag kom i kontakt med yoga på allvar för några år sedan då jag började utöva migränyoga/medicinsk yoga. Ganska snart kände jag yogans positiva effekter och jag blev nyfiken på att lära mig mer. Jag utforskade olika yogastilar genom kurser och resor och jag fastnade både för yinyoga och kundaliniyoga, men valde att 2014 utbilda mig mig till Kundaliniyoga- och meditationslärare. Varje dag fascineras jag av kundaliniyogans fantastiska rikedom av kunskap, insikter, erfarenheter och välgörande yogapass och meditationer.

Jag utbildade mig hos Emma Öberg och hennes kollegor på Yoga Mangalam i Dagsås. Förutom all kunskap och visdom jag fått ta del av under året gav utbildningen mig också många insikter om livet som är så värdefullt.

2015 utbildade jag mig till Yinyogalärare hos Magdalena Mecweld i Stockholm, mer info här.För mig är yinyogan ett fint komplement till både kundaliniyogan, men även till träning och andra aktiviteter.

Våren 2017 utbildade jag mig till Certified Instructor i Let Your Yoga Dance®, en underbar yogadansform som jag verkligen vill dela med mig av. Let Your Yoga Dance® är träningen/dansen där skratt och glädje möter andligt djup. Sommaren 2022 gick jag en kurs i Intuitiv dans och skapande skrivande på Hellidens folkhögskola.

Hösten 2017 utbildade jag mig till Mastering the Addictive Personality Yoga Teacher utvecklat av kundaliniyogalärare Carolyn Cowan från England. Programmet grundar sig på yoga, pranayama och meditation. Utbildningen omfattar tex de bakomliggande orsakerna till beroende, 12-stegsmodellen samt trauma och beroendebeteenden. Läs mer här: MAP

Årsskiftet 2017-2018 utbildade jag mig till Certifierad Instruktör i Medveten andning. Medveten andning innebär kunskap om andningens ABC från grunden vilket skapar en djupgående förståelse för hur viktig vår andning är för alla aspekter av våra liv – fysiskt, mentalt, känslomässigt och andligt.

I början av 2018 utbildade jag mig till Vägledare i Write Your Self-metoden® dvs läkande skrivande då skrivande har varit ett stort intresse i hela mitt liv och Write Your Self-metoden® är ett fantastiskt verktyg för läkning, både ensamt, men även tillsammans med yoga, meditation och dans mm.

Jag har även fördjupat mina kunskaper och mitt praktiserande genom olika workshops, retreater och resor. Förutom yogan har jag erfarenhet av att arbeta för människors förändring sedan drygt 30 år tillbaka. Jag har arbetat som socionom med utsatta människor, framförallt med barn och ungdomar och det har varit otroligt givande. Idag driver jag företaget Socionomtjänst Skåne AB som erbjuder kvalificerade tjänster inom socialt arbete. Läs mer om mina erfarenheter och omdömen på: Socionomtjänst Skåne AB