Yoga & Dans

Kundaliniyoga

Kundaliniyoga introducerades först i västvärlden i slutet av 70-talet och är en kombination av andetag, rörelse och ljud. Det härstammar från sanskritordet kundal, som översätts till ”spiralenergi”. Tanken är att vi alla har energi samlad vid basen av vår ryggrad och, genom att utöva Kundalini, tar vi upp den energin uppåt vår ryggrad genom de sju chakran och ut genom hjässan. 

Kundaliniyoga är en fysisk, mental och andlig form av yoga som består av rörelser, andningsövningar, avslappning samt olika typer av meditationer. Kundaliniyoga är en yogaform som passar alla. Kundaliniyoga kan utföras oavsett förutsättningar och begränsningar i kroppen, det finns inga krav att behöva vara vig eller vältränad – rörlighet och styrka kommer med tiden. 

Kundaliniyoga handlar om enkla men kraftfulla tekniker. Den kan påverka både kroppsliga och andliga aspekter av en persons välbefinnande. Med hjälp av de olika teknikerna balanserar utövaren energiflödet i kroppen och höjer medvetenhetens nivå.

Då kundaliniyoga fokuserar på medvetenhet, närvaro och andlig utveckling kallas den ofta ”medvetenhetens yoga”. Genom att regelbundet praktisera Kundaliniyoga kan utövare uppnå en djupare förståelse för sig själva och sin plats i världen, vilket kan leda till en ökad känsla av inre frid och välbefinnande. Kundaliniyoga är en livsfilosofi och en samling tekniker, som gör det skönare att vara i vår kropp och i vårt liv.

Let Your Yoga Dance - Frigörande Yogadans

Let Your Yoga Dance grundades av Megha Nancy Buttenheim, USA. 

I Let Your Yoga Dance dansar vi igenom alla våra charken. Det är en glädjefylld frigörande dans som kombinerar dans med yoga och som höjer vår energi. Vi dansar till fantastisk musik från hela världen. Let Your Yoga Dance® passar alla och är underbar för alla åldrar. 

När vi dansar blir vi på gott humör, vi skakar loss och släpper taget om spänningar och stress, vilket ger en underbar känsla i kropp och själ. Vi dansar som om ingen såg oss, i glädje, utan prestationer och just på det sätt som känns bra i kroppen för stunden. Vi avslutar med en stunds avslappning. Yogadansen är mestadels fri, men kan även innehålla anpassade rörelser med vägledning.

Inga förkunskaper krävs, alla kan vara med!

Tidigare deltagare säger

Lägg till din rubriktext här

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.